Tijdens de introductiecursus wordt speciale schermkleding (een handschoen, schermvest en het wapen) door de club ter beschikking gesteld. Als je besluit om door te gaan met schermen, verwachten we dat je in de loop van het eerste jaar je eigen schermoutfit opbouwt. Meestal beginnen de nieuwe leden met een eigen masker, wapen en een handschoen. Heb je na dit eerste jaar geen complete uitrusting en wil je nog steeds materiaal lenen van de club, dan brengen we hiervoor € 20,- per kwartaal in rekening. Zodra je je uitrusting compleet heb, kun je dit aan ons doorgeven via info@de-3-musketiers.nl. Je ontvangt dan van ons een clubembleem dat je op je pak kunt naaien.

Waar kan ik schermartikelen kopen?
Het is vrij zinloos om een sportzaak binnen te lopen voor schermkleding. Schoenen of kousen lukt nog, maar verder hebben de sportzaken geen schermkleding op voorraad. Schermkleding kun je bij speciale winkels of leveranciers aanschaffen. Veel leveranciers hebben een webshop, maar als je een vest of broek wilt passen adviseren we je om de leverancier een bezoek brengen en de kleding te passen. Bij grotere wedstrijden en op het Jeugdpuntentoernooi is er altijd wel een stand van een leverancier met schermkleding.

Je kunt online bestellen bijv. bij Lieffertz of Leon Paul in Duitsland of dichterbij in Arnhem de schermshop van Soolancelot bezoeken. Andere mogelijkheden zijn Smits Schermsport in Veldhoven en Escrime in Hoogeloon. Escrime is aanwezig op de Jeugdpuntentoernooien. Smits en Escrime doen naast de verkoop van nieuwe kleding en materialen ook in- en verkoop van tweedehands spullen. Een echte aanrader voor kinderen die nog in de groei zijn. Weet je niet zeker wat je nodig hebt? Vraag een clublid of je trainer om je te adviseren.

Uitgebreide informatie over kleding, materialen en verkooppunten vind je hier.

Clubkleding

We hebben nu ook onze eigen clubkleding! Je kunt deze kleding bestellen in onze webshop. Je kiest hier gemakkelijk de juiste maat en je bestelling wordt bij je thuisbezorgd! In de webshop zijn 2 soorten pakken te bestellen. Een presentatie jack + broek: dit is een windjack gemaakt van een lichte stof. Daarnaast zijn er ook een jack en broek in sweatstof verkrijgbaar. Dit is een dikkere stof. Het jack is verkrijgbaar als vest (met rits en capuchon) en trui (zonder rits met capuchon).


embleem

Mouwembleem
Zodra je een eigen schermvest hebt kun je een mouwembleem met het Musketiers-logo hierop bevestigen. Deze mouwemblemen zijn geborduurd en zijn op de club te koop voor € 10,-.