Onze schermvereniging is meer dan honderd jaar geleden opgericht. Op 15 november 1911 om precies te zijn. We zijn de oudste burgerschermvereniging van Nederland. Toch zijn we absoluut niet ‘oud’ te noemen. Onze vereniging bruist, floreert volop, heeft een goede sfeer en sinds 2006 is ons ledenbestand meer dan verdriedubbeld.

Video verslag 100-jarig jubileum
Op dinsdag 15 november 2011 vierden wij ons 100-jarig jubileum. Wethouder Bert Frings opende het jubileumjaar. Daarnaast gaven enkele Musketiers een fantastische voorstelling van een aangepaste opera Don Giovanni. 

Ingezonden brief van de heer en mevrouw Chastelet (voormalig bestuurders)

Aan het bestuur van De 3 Musketiers,

Mijn man en ik werden weer terug geworpen in de tijd, eerst door het interview met de Gelderlander en daarna met TV Gelderland. Maar de koek was nog niet op. Wij werden uitgenodigd het 100-jarig bestaan mee te vieren. Leon Pijnappel verwelkomde ons hartelijk. Voor zijn grote inzet voor de schermclub (wereld) kreeg hij de Zilveren Waalbrugspeld. Met de medewerking van een enthousiast bestuur werd de club 5 jaar geleden uit het slob getrokken. Je kon door de grote belangstelling merken dat de vereniging weer volop meedoet. Wij hebben genoten van de geweldige sfeer.

Als afsluiting van de viering was er zondag nog een toernooi georganiseerd tussen oud-leden en leden. Wij ontmoeten weer oude bekenden en haalden weer herinneringen op uit vroeger tijden. Jammer dat er door het weer (mist) minder oud-leden waren, maar Leon wist het zo in te delen dat er tot 14.30 geschermd kon worden. De sfeer was weer als van ouds.

Het doet ons buitengewoon veel genoegen te horen dat de vereniging op een na de grootste van Nederland is. Op naar de eerste plaats!

Met vriendelijke groet,
Laurens & Nettie van Chasteletript>