Inschrijven voor een toernooi

Als lid van onze vereniging en KNAS-lid kun je meedoen aan wedstrijden. Regelmatig worden schermtoernooien georganiseerd door de KNAS of door schermverenigingen door het hele land. Als je wilt, kun je ook meedoen met buitenlands toernooien. Een overzicht van alle toernooien vind je op de site Nahouw.net. Bij de wedstrijden kun je de convocatie inzien, waarin staat hoe de wedstrijden georganiseerd worden en wat de voorwaarden zijn om mee te kunnen doen.

Coaching 

Steeds meer leden doen mee aan een toernooi. Naar sommige toernooien zal er vanuit De 3 Musketiers een coach mee gaan. Als er een coach mee gaat naar een toernooi, dan krijgt deze een dagvergoeding (€50) en een vergoeding voor reis- en verblijfskosten. Deze vergoeding wordt in principe door de deelnemers betaald. Deze regeling is niet van toepassing op de recreatieve toernooien zoals de WR toernooien, het Jeugdpuntentoernooi en het Ferrum Vetus. In de zaal hangt een wedstrijdkalender, waarop staat bij welke toernooien gecoacht wordt.

Omdat we trainers hebben die bij meerdere verenigingen (D3M, Lancelot, Merkur Kleve) actief zijn, wordt er niet gecoacht bij een partij tussen deze clubs, net zoals er niet gecoacht wordt bij wedstrijden tussen twee schermers van D3M. De kosten voor de coach worden gedeeld tussen de deelnemers van deze verenigingen.

Jeugdpuntentoernooi

Het jeugdpuntentoernooi is een maandelijkse wedstrijd geschikt voor schermers vanaf een half jaar ervaring.

Wil je meedoen met het Jeugdpuntentoernooi? De inschrijvingen lopen via de site Nahouw.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van schermvereniging Vivas en op de website van de KNAS. Hier vind je ook de uitslagen.

Waal Rijn Toernooi

De Waal Rijn Toernooien zijn regionale schermtoernooien voor jong en oud. Groei en ontwikkeling staan centraal tijdens de Waal Rijn Toernooien. Deze toernooien zijn daarom uitermate geschikt als eerste toernooi voor beginnende schermers en als trainingstoernooi voor gevorderde schermers. Bekijk de invitation (uitnodiging) voor de precieze data, tijden en locaties.

Er wordt bij de jeugd in de leeftijdscategorieën U10, U12 en U14 geschermd. Vanaf 15 jaar tot en met de senioren schermt iedereen met elkaar. Het is mogelijk om met een hogere leeftijdscategorie mee te doen als je meer uitdaging zoekt. In overleg met de organisatie is het ook mogelijk om mee te doen met een lagere leeftijdscategorie.