Schermen is een echte uitdagende sport voor jong én oud 

 

intro-uitleg2Schermen is een sport waar met drie verschillende wapens wordt geschermd: degen, floret en sabel. Bij Sportvereniging De 3 Musketiers kun je op een leuke manier kennis maken met de schermsport via een introductiecursus van 10 lessen. Tijdens deze proeflessen komen alle aspecten van deze wapens aan de orde. Na de introductiecursus kun je zelf heel goed bepalen of schermen jouw sport is en of je hier mee verder wilt. Overigens komt het zeer regelmatig voor dat een ouder samen met zijn/haar zoon of dochter meedoet aan de introductiecursus.

Op zaterdag 9 februari 2019 start de nieuwe Introductiecursus
Deze cursus bestaat uit  een reeks van 10 proeflessen van een uur. Het maximaal aantal deelnemers van de cursus is vastgesteld op 18. Om mee te doen aan de introductiecursus moet je minimaal 8 jaar oud zijn.

Tijdstip
De cursus vindt plaats op zaterdagmorgen van 9:00 uur tot 10:00 uur.

Kledingintro-uitleg1
Tijdens de introductiecursus wordt de speciale schermkleding en het wapen door de club ter beschikking gesteld. Je moet wel zelf een lange trainingsbroek, T-shirt en sportschoenen (die niet afgeven op de vloer) meenemen. Ben je enthousiast en wil je na de introductiecursus verder schermen? Dan kun je de eerste maanden de materialen van de vereniging gebruiken. Hierna verwachten we dat je je eigen wapen (floret, sabel of degen) en een handschoen aanschaft. In de loop van het tweede jaar schaf je vervolgens een masker en een vest aan en bouw je zo je eigen schermoutfit op.

Locatie
De introductiecursus vindt plaats in Sporthal De Zwaluw, Zwaluwstraat 200 te Nijmegen. Je kunt hier gratis parkeren

Kosten
Introductiecursus kost € 80,-* per persoon voor een reeks van 10 lessen. Dit bedrag is inclusief gebruik van kleding, handschoen, wapens en masker. Bovendien ontvang je een boekje ‘Introductie schermen’ van de KNAS (Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond).

Mee doen?
Heb je interesse of wil je je aanmelden? Wil je verzekerd zijn van een plaats, vul dan direct het inschrijfformulier voor de Introductiecursus in.

Na ontvangst van het inschrijfformulier en je betaling, sturen we circa 14 dagen voor de start van de cursus een e-mail met daarin extra instructies en handigheden.

Betalingsinstructie
Je verzekert je van deelname door uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de introductiecursus, het bedrag ad € 80,- over te maken op rekening NL30 ABNA 0432 8305 10 ten name van De 3 Musketiers.

Degenen die in september starten mogen na de introductiecursus gratis blijven schermen tot de kerstvakantie. Doe je mee aan de introductiecursus die start in februari? Dan mag je na deze introductiecursus gratis blijven schermen tot de zomervakantie. Na de introductiecursus kun je beslissen om lid van onze vereniging te worden. De tarieven en de aanmeldingsprocedure staan vermeld bij ‘Lidmaatschap’.

*Prijs geldig tot 30 juni 2019.

Deelnemers aan de introductiecursusintroductiecursus deelnemers