laurensVAN ONZE CORRESPONDENT LAURENS – In het weekend van 13 en 14 februari 2016 heeft het NK Veteranen plaatsgevonden. Het degentoernooi telde maar liefst 32 deelnemers, waaronder vijf schermers van De Drie Musketiers. Leon Pijnappel, Gert-Jan Ettema, Willem Fraij, Remko Allan en Sander Kuenen verdedigden onze eer. Voor Willem en Remko was dit weer een eerste toernooi sinds lange tijd. Ieder heeft daarom zijn eigen persoonlijke doel gehad. Ook Gerrit Beekhuizen, maître op de zaterdag, was van de partij.

Bij het NK Veteranen werd er geschermd om het algehele kampioenschap én per leeftijdscategorie. In de voorrondes werden uitstekende partijen door de musketiers geschermd. Zo won Gert-Jan verdienstelijk met 5-2 van Edwin Treffers en wonnen Willem en Remko ondanks hun lange afwezigheid het merendeel van hun poule wedstrijden. Ook op tactisch gebied werd er goed geschermd. Zo won Sander bijvoorbeeld één van de zijn poulewedstrijden op tijd met 4-3.

Leeftijds kampioenschap
In leeftijdscategorie A waar Sander en Gert-Jan beiden aan meededen, haalde Sander de laatste 8. Leeftijdscategorie A werd uiteindelijk gewonnen door Edwin Treffers. Leon, Remko en Willem deden mee in leeftijdscategorie B, waarin Willem de laatste 8 haalde. Deze leeftijdscategorie werd uiteindelijk gewonnen door de nummer 2 van het afgelopen wereldkampioenschap Rezk Aly Nawar.

Algeheel kampioenschap
Tijdens de algehene eliminatie haalde Sander als enige Musketier de laatste 16 door met 10-9 van Henk De Boer te winnen. In de volgende ronde moest Sander zijn meerdere erkennen in Paul van de Berg die uiteindelijk algeheel Nederlands kampioen werd. Sander eindigde op een goede 14e plaats net onder Gerrit die de 10e plaats behaalde. Remko wist een mooie 18e plaats te behalen. Net herstelt van een voetblessure behaalde Willem een tevreden 22e plaats. Gert-Jan en Leon behaalden respectievelijk de 24e en 25e plaats, waarmee zij maar liefst 7 schermers onder zich lieten.

Ferum Vetum 13 maart
Op 13 maart vindt er weer een Ferum Vetum plaats. Dit keer op steenworp afstand in Arnhem. Ook futuri’s ‘toekomstige veteranen’ kunnen hieraan deelnemen. Dus schrijf je snel in via www.nahouw.net!