JPT mét een demonstratie Toneelschermen

Het Jeugdpuntentoernooi (JPT) komt op zaterdag 18 juni 2016 weer naar Nijmegen. De 3 Musketiers zijn dan de organiserende schermvereniging en zal haar traditie met zelfgebakken taarten en cakes, ook dit jaar weer in ere houden.

Het toernooi wordt gehouden in de gloednieuwe sporthal De Triangel, Griftdijk Noord 9-B, Nijmegen-Lent. Enkele leden van De 3 Musketiers geven vanaf 11.45 uur demonstraties toneelschermen Het toernooi zelf start om 12.45 uur.

Schermen JPT 2013 (41) (Large)
Het is indrukwekkend om een zaal te zien met 120 schermers waarmee het één van de grootste schermevents is in Nederland!

De leden van de Musketiers bakken voor deze speciale gelegenheid zelfgemaakte taarten! Een extra reden om te komen kijken en proeven!

Sporthal De Triangel
Hier kun je gratis parkeren. De Triangel is zeer goed bereikbaar via de nieuwe brug De Oversteek.

Het JPT is een initiatief van Maître Ad van de Weg van Fencingclub Almere. Het JPT is een doorlopende wedstrijd waar jonge schermers met name voor en tegen zichzelf spelen. Per gespeelde wedstrijd (bij winst of verlies) ontvangt een deelnemer punten. De schermer verzamelt in lange tijd, of bij sommige in hele korte tijd, veel punten. Het toernooi wordt tien maal per jaar georganiseerd en rouleert door heel Nederland. De schermers die meedoen aan het JPT zijn lid van schermverenigingen die bij het JPT zijn aangesloten en komen uit heel Nederland.
Kijk voor meer informatie op http://www.fencingclubalmere.nl/